Voor vrijwilligers

Nogal wat mensen denken dat de bib een plaats is waar je boeken kan lenen. Ze hebben gelijk, maar het is maar één stukje van onze puzzel. De missie van de bib is onze gemeenschap beter maken met kennis en cultuur. Collecties samenstellen en uitlenen is een middel om dit doel te bereiken. Connecties tot stand brengen waarbij mensen, verenigingen, diensten en organisaties samen kennis maken en delen is vandaag minstens even belangrijk. De bib is een warme, openbare huiskamer die voor iedereen en voor elk idee open staat.

onmisbare ondersteuners

De Onmisbare Ondersteuners

komen regelmatig een handje helpen en zorgen ervoor dat bij onze medewerkers tijd vrijkomt om veel meer te doen dan alleen maar boeken uitlenen. Deze bezige bijen plastificeren vliegensvlug nieuwe boeken zonder dat daarbij gewonden vallen, leren de plaatsing van de collecties als hun broekzak kennen en manoeuvreren behendig met een boekenkar tussen de rekken om alle teruggebrachte materialen op de juiste plaats te zetten, kijken na of alles in de rekken nog op de juiste plaats staat en dromen ’s nachts van het alfabet.

De Blije Bibmobiel 

gaat één keer per maand langs bij minder mobiele inwoners om hen van een glimlach, een vriendelijk woordje én een aangepaste dosis lees-, kijk- en luistervoer te voorzien.

De Vertellende Voorleestalenten 

brengen hun publiek in vervoering met tot de verbeelding sprekende avonturen.

Superstraffe Spelothecarissen

De Superstraffe Spelothecarissen 

hebben een derde oog, waarmee ze bliksemsnel kunnen zien of teruggebracht speelgoed nog volledig is. Ze maken overzichtelijke foto’s van alle onderdelen, plakken etiketten, lamineren speelgoedfiches,...

De Creatieve Kunstenaars

hebben besmettelijke geniale ideeën die soms nog zotter zijn dan die van onze medewerkers. Ze beschikken over een tomeloze energie en dadendrang om deze samen met ons in de praktijk te brengen, meestal in de vorm van activiteiten voor de jeugd of voor volwassenen.

Technologische Tovenaars

De Technologische Tovenaars

tonen een heerlijke nieuwe wereld aan technologische en creatieve mogelijkheden die slechts enkele muisklikken of swipes van ons verwijderd is. Kennis delen met jong en/of oud en anderen inspireren om samen nieuwe kennis te maken zit in hun DNA.

De Zelfvoorzienende Zadenbibliothecarissen

verpakken wonderlijke zaden, voegen deze toe aan onze zadencatalogus en zorgen voor mooie etiketten met nuttige info op de zadenzakjes. Ze staan te trappelen om hun kennis te delen over zelf zaden oogsten, ecologisch tuinieren, vergeten groenten, heerlijke recepten,…

Geweldig! Wanneer mag ik beginnen?

Neem even contact op voor een kennismakingsgesprek, waarbij we samen de mogelijkheden en jouw wensen bespreken.  Doorgaans zijn na een tweetal weken alle formaliteiten vervuld en kan je erin vliegen!

Vrijwilligerswerking 't Zeel  

Je kan bij de Gemeente Londerzeel vrijwilligerswerk doen bij:

Meer info over al deze mogelijkheden en de algemene voorwaarden lees je in de infobrochure van 't Zeel 

Verder kan je Londerzeelse vacatures voor vrijwilligers bekijken, of je inschrijven voor vacatures op maat via e-mail.