Voor verenigingen

Nogal wat mensen denken dat de bib een plaats is waar je boeken kan lenen. Ze hebben gelijk, maar het is maar één stukje van onze puzzel!

vereniging

Onze missie

De missie van de bib is onze gemeenschap beter maken met kennis en cultuur. Collecties samenstellen en uitlenen is een middel om dit doel te bereiken. Connecties tot stand brengen waarbij mensen, verenigingen, diensten en organisaties samen kennis maken en delen is vandaag minstens even belangrijk.

De bib is een warme, openbare huiskamer die voor iedereen en voor elk idee open staat.We werken vanuit de bib samen met diverse lokale socio-culturele verenigingen, natuurverenigingen, jeugdverenigingen,...

Jouw activiteiten in de bib

Onze infrastructuur staat ter beschikking voor activiteiten die binnen onze brede doelstellingen passen (bv. filmvoorstellingen, auteurslezingen, voorleessessies, workshops,...) en die bij voorkeur gratis toegankelijk zijn voor alle inwoners.  We ondersteunen en faciliteren verenigingen bij de organisatie en promotie.

Voor verenigingen is dit een mooie gelegenheid om een breder publiek te laten kennismaken met hun werking.  Voor onze bezoekers is het mooi meegenomen dat er nóg meer te beleven valt in de bib!

We staan ook open voor ideeën om actief samen te werken bij het uitwerken van gezamenlijke activiteiten die gericht zijn op alle inwoners.

Voorwaarden

De openbare bibliotheek is neutraal en niet-commercieel. Het samenstellen van een collectie en het leggen van connecties moet daarom steeds losstaan van politieke, levensbeschouwelijke en economische belangen.  

Wil jouw vereniging graag met ons samenwerken?  Laat het ons weten.