Mijn Bibliotheek

Maak een profiel aan op Mijn Bibliotheek, zodat je online kan verlengen en reserveren. Koppel je bibliotheeklidmaatschap met de barcode van je lidkaart (inclusief alle voorafgaande nullen) en je familienaam zonder spaties als wachtwoord.

Heb je al een profiel gemaakt? Meld je aan op Mijn Bibliotheek met je e-mailadres en het wachtwoord dat je zelf gekozen hebt.

Je kan ook meerdere kaarten (bv. van kinderen, partner…) aan je profiel koppelen. Ook de lidmaatschappen van de meeste andere Vlaamse bibliotheken kan je op dezelfde manier toevoegen. Zo krijg je een handig overzicht.

Sommige bibliotheken bieden via deze toepassing aan hun leden van thuis uit toegang tot digitale collecties (bv. het kranten- en tijdschriftenarchief Gopress, digitale fundels (prentenboeken),...).

Verlengen

Via Mijn Bibliotheek kan je alle ontleende materialen twee keer verlengen voor een periode van 4 weken, behalve wanneer deze gereserveerd werden door een andere lener of wanneer de uitleentermijn verstreken is.

Materialen die te laat zijn, kan je niet zelf verlengen. In dit geval stuur je best zo snel mogelijk een mail naar bibliotheek@londerzeel.be. Zo vermijd je dat de boete verder oploopt en dat er onnodige aanmaningen worden gestuurd.

Bij het verlengen van films, muziek, games en e-boeken wordt er opnieuw leengeld aangerekend.

Reserveren

Alle materialen uit de catalogus kan je zelf reserveren wanneer je aangemeld bent bij Mijn Bibliotheek:  

  • uitgeleende titels
  • aanwezige titels
  • titels die nog in bestelling of in verwerking zijn

Zoek het werk in de catalogus. Klik op de titel, op de knop 'Waar staat het' en op de knop 'reserveren'.

Je wordt verwittigd wanneer het gevraagde werk klaar ligt. Het wordt een week voor jou opzij gehouden.

Prijs reservatie materialen: tijdens de Corona-periode worden er uitzonderlijk geen kosten aangerekend in de bib (geen reservatiekosten, leengeld, lidgeld of boetes).

Alternatieve mogelijkheden

  • Verlengen en reserveren kan ook via mail, telefoon of aan de infobalie.
  • Verlengen kan ook aan de zelfuitleenbalie: druk op de knop 'verlengen' en duid aan welke titels je wenst te verlengen.