Veelgestelde vragen over de Corona-maatregelen

Je hoeft niet langer een afspraak te maken voor een bezoek aan de bib.  Het hele gezin wordt opnieuw met open armen ontvangen om materialen te lenen!   Ook in Bib Malderen ben je weer meer dan welkom!

Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het bezoeken van de bib.

Het antwoord op enkele veelgestelde vragen vind je hieronder.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de bib en we houden je op de hoogte!

Welkom in de bib!

Hoe werkt het?

We vragen dat iedereen bij het binnenkomen een welkomst-kaartje meeneemt en dit bij het buitengaan in een bakje legt.  Zo zorgen we ervoor dat het nooit te druk wordt in de bib en houden we het veilig.

Van maandag tot vrijdag kan je van 13 u. tot 18 u. in de bib terecht en ook op zaterdag openen we de deuren van 9 u. tot 13 u.

Londerzeelse Kadobonnen en toeristische kaarten zijn opnieuw verkrijgbaar.  Er worden tijdelijk geen kosten aangerekend voor bibliotheekgebruik: geen lidgeld, boetes, leengeld voor dvd’s of reservatiekosten.  Profiteer ervan en word lid van de bib!

Inleveren materialen

Hoe kan ik mijn bibmateriaal terugbrengen?

In Bib Londerzeel kan je buiten de openingsuren materialen terugbrengen via de inleverbus aan de ingang. Speelgoed en e-readers kan je uiteraard niet inleveren via de inleverbus.

Tijdens de openingsuren (ma-vr van 13u tot 18u en zaterdag van 9u tot 13u) is de inleverbus niet toegankelijk.  In dat geval mag je de materialen binnen deponeren in een kist.  Alle materialen blijven minstens 3 dagen in quarantaine, voor ze door onze medewerkers uitgescand worden.

Er worden gedurende deze periode uiteraard geen boetes aangerekend.

Ook de inleverbus van Bib Malderen is terug open.

Wat als ik nog geen lid ben van de bib?

Om toegankelijk te zijn voor iedereen in deze moeilijke periode, kunnen inwoners uitzonderlijk gratis lid worden. Stuur ons eventueel vooraf al een mailtje om je gratis lidmaatschap te activeren en we contacteren je zo snel mogelijk om je te registreren.

Betalen

Wat met lidmaatschap en leengeld?

Als je lidmaatschap verstreken is, wordt het in deze moeilijke periode gratis verlengd. Voor dvd’s, cd’s en e-boeken moet daarnaast tijdelijk geen leengeld betaald worden. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Bibmobiel

Ik ben minder mobiel en wil materialen reserveren

Ben je minder mobiel? De bibmobiel brengt met veel plezier en op een veilige afstand de materialen bij je thuis. Neem contact op via  een mailtje of bel 052/30.13.73.

Bib Malderen

Kan ik ook in Bib Malderen terecht?

Sinds maandag 17 augustus zijn leners opnieuw welkom in Bib Malderen!

Net als in Bib Londerzeel vragen we dat iedereen bij het binnenkomen een welkomst-kaartje meeneemt en dit bij het buitengaan in een bakje legt.  Zo zorgen we ervoor dat het nooit te druk wordt in de bib en houden we het veilig.

Op maandag kan je van 15 u. tot 18 u. in Bib Malderen terecht en op zaterdag van 9 u. tot 12 u.

Vragen? Mail of bel dan naar de hoofdbib: bibliotheek@londerzeel.be of 052/30.13.73.

Uitgeleende bibliotheekmaterialen kunnen ook opnieuw teruggebracht worden via de inleverbus.

Ondertussen ...

Andere diensten van de bib

Ons gebouw was dan wel een hele tijd gesloten, maar de bib was en is er nog steeds voor jou!

Zo produceerde de lasercutter van LonderLab al honderden gezichtsschermen en mondmaskerriempjes (“ear buddies”), wordt het project Superma(s)kers vanuit de bib getrokken en was er ondersteuning voor de welzijnswerking met onder meer de opbelronde voor 70-plussers. Online brengt de bib met haar initiatieven mensen nog steeds gezellig bij elkaar. De meeste initiatieven worden ook de komende weken nog verdergezet.

Meer info over de digitale diensten van de bib.

Vanaf 11 juli trekken we er samen met Bromvlieg Billy op uit in alle dorpskernen.  We pakken in samenwerking met de andere gemeentelijke diensten uit met een Lonnesielse zomer om nooit meer te vergeten!  Binnenkort meer hierover.  Schrijf je in op de nieuwsbrief van de bib  en we houden je op de hoogte!

Ik was van plan om voor een activiteit naar de bib te komen.

Activiteiten in de bib (lezingen, filmvoorstellingen, Coderdojo, Londerlab, ...) gaan voorlopig nog niet door.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de bib om als eerste te vernemen wanneer we weer met iets kunnen uitpakken!

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Stuur ons dan een mailtje of bel 052/30.13.73

Andere diensten

Wat met andere diensten van de gemeente?

Actuele info over de andere gemeentelijke diensten vind je op www.londerzeel.be.

Volg alle gemeentelijke informatie over het Corona-virus

Heb je hulp nodig, of wil je anderen helpen?  Londerzeel aan Zet!

Laat je inspireren door allerlei  “coronaveilige” activiteiten in Londerzeel en online

Laat je waarschuwen via BE-alert.

Sociale media

volg de gemeentelijke diensten op sociale media