Veelgestelde vragen over de bib en corona

Bib Londerzeel en Bib Malderen zijn uitzonderlijk gesloten tot minstens 19 april. Dit om de verdere verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan.

Het antwoord op enkele veelgestelde vragen lees je hieronder.

We hopen van harte dat we jullie allemaal snel en gezond terug in onze bibliotheek kunnen ontvangen! Draag in tussentijd zorg voor elkaar.

Momenteel werkt het bibteam van thuis uit aan nieuwe online diensten, om er samen met jullie het beste van te maken.  Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de bib en we houden je op de hoogte!

Ondertussen ...

Digitale diensten van de bib

Ons gebouw is dan wel gesloten, maar de bib is er nog steeds voor jou!

Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of lees je digitaal kranten- en tijdschriftenartikels. Meer info over de digitale diensten van de bib.

Hoe lang blijft de bib gesloten?

Voorlopig zijn de bibliotheken gesloten tot zondag 19 april.

Van zodra die periode verlengd wordt, communiceren we de nieuwe datum via de verschillende kanalen en via de nieuwsbrief van de bib.

Kan ik mijn bibmateriaal terugbrengen tijdens de sluiting?

Nee, hou gerust je materialen thuis tijdens de sluitingsperiode.

Alles werd automatisch door ons verlengd en er worden gedurende deze periode uiteraard geen boetes aangerekend.  Ook de eerste 4 weken nadat we heropend zijn, zullen er geen boetes of rappelbrieven worden aangerekend.

De inleverbus werd ondertussen afgesloten en wordt dus niet langer leeggemaakt: hou dus alles gewoon thuis bij tot we weer open gaan.

Kan ik nieuw materiaal meenemen?

Nee, nieuw materiaal komen ontlenen is de komende weken helaas geen optie. Het materiaal dat je al in huis hebt mag je gerust langer bijhouden zonder er boete voor te krijgen: alles wordt kosteloos door de bib verlengd tot 4 weken nadat we terug open zijn.

We werken niet met een afhaalservice tijdens de sluitingsperiode.

Verlengen

Wat als ik mijn materiaal niet meer kan verlengen?

Dat is geen probleem. Als je je materiaal om een bepaalde reden niet online kan verlengen (je lidmaatschap is verstreken, het materiaal werd gereserveerd door een andere lener of je hebt al 2 maal verlengd) moet je niets doen. Door de sluiting zit niemand op het materiaal te wachten en je krijgt er ook geen boete voor.

Wij verlengen jouw materiaal ook sowieso tot 4 weken nadat de bib terug open gaat. Tot dan mag je zeker op je beide oren slapen!

Reservatie

Ik reserveerde iets uit de bib, wat nu?

Als je een reservatie plaatste, dan blijft die aanvraag geldig en houden we het gereserveerde materiaal bij tot een week nadat we opnieuw open zijn.

Een nieuwe reservatie plaatsen kan ook, maar dat materiaal zal je pas kunnen afhalen als de bib terug opengaat.

We werken niet met een afhaalservice tijdens de sluitingsperiode.

Ik was van plan om voor een activiteit naar de bib te komen.

Alle activiteiten tot 2 juni (lezingen jeugdboekenmaand, schoolbezoeken, filmvoorstellingen, Coderdojo, Londerlab, ...) werden geannuleerd.

Van zodra die periode verlengd wordt, communiceren we de nieuwe datum via onze verschillende kanalen en via de nieuwsbrief van de bib.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Stuur ons dan een mailtje.

Tijdens de sluitingsperiode is de bib telefonisch niet bereikbaar: alle medewerkers werken van thuis uit voor jou.

Andere diensten

Wat met andere diensten van de gemeente?

Actuele info over de andere gemeentelijke diensten vind je op www.londerzeel.be.

Volg alle gemeentelijke informatie over het Corona-virus

Heb je hulp nodig, of wil je anderen helpen?  Londerzeel aan Zet!

Laat je waarschuwen via BE-alert.

Bekijk de videoboodschap van de burgemeester.

Sociale media

volg de gemeentelijke diensten op sociale media