Lego Spike

Met de steun van CoderDojo Belgium rollen we begin 2023 een gloednieuw project uit, waarbij we aan de slag gaan met:

- Lego Spike Essential (voor 8 tot 10 jaar)

- Lego Spike Prime (vanaf 10 jaar)

Lego Spike Prime

Lego Spike 

Met deze Lego-sets leren kinderen spelenderwijs uitvinden, bouwen en programmeren.  Ze zijn helaas erg duur in aankoop.  Om kinderen aan te moedigen om hier ook thuis actief mee aan de slag te gaan, lenen we de sets ook uit aan gemotiveerde deelnemers. 

Ook voor kansengroepen

We werken samen met diverse partners binnen de gemeente om ook kinderen die het thuis wat minder breed hebben warm te maken en mooie leerkansen te bieden.

Stap voor stap

Eerst leren de deelnemers de basis door enkele projecten uit de Lego app na te bouwen en te programmeren met Scratch-woordblokken.  Door zelf dingen aan te passen en uit te proberen, worden ze stap voor stap een echte uitvinder!

Coolest Projects

Daarna bedenken ze samen met de coaches een grote uitvinding, waar ze gedurende een langere periode in groep aan werken.  Hierbij worden meerdere sets gecombineerd met extra bouwblokken: the sky is the limit!  Deze uitvinding wordt tentoongesteld in de bib.   Tijdens Coolest Projects in Technopolis (Mechelen) demonstreren de kinderen hun creatie aan Ninja’s uit heel België!

Vrijwilligers gezocht

We zijn op zoek naar vrijwillige coaches die mee hun schouders onder dit mooie project willen zetten:

  • Lego bouwcoach: programmeren in Scratch spreekt je niet meteen aan, maar bouwen met Lego is wél helemaal je ding!  Je inspireert graag een klein groepje kinderen met handige en creatieve tips & tricks.
  • Lego Scratch-coach: het bouwen laat je liever over aan anderen, maar je helpt kinderen graag op weg om hun zotste Lego-dromen waar te maken met Scratch. 

Je hoeft zeker geen expert te zijn om coach te worden: enthousiast meedenken met de kinderen is veel belangrijker dan op alles het antwoord weten.  Als coach zowel het bouwen als het programmeren begeleiden kan uiteraard ook. 

CoderDojo gaat één keer per maand op zaterdagnamiddag door in de bib.  De coaches schrijven zich in per sessie en hoeven dus niet elke keer beschikbaar te zijn.