Lasersnijden

Hoe maak je (bijna) alles? LonderLab laat iedereen spelen met de mogelijkheden van digitale fabricage, met de Muse lasercutter! 

LonderLab

Een lasercutter kan (bijna) alles!

Met een lasercutter kan je ontwerpen die je met gratis software maakt uitsnijden uit diverse materialen: hout, papier, sommige harde en zachte kunststoffen, textielsoorten,… In de meeste van deze materialen kan je ook tekeningen of zelfs foto’s graveren. In glas, keramiek, steengoed en dikke materialen kan je enkel graveren en niet snijden. 

CoderDojo @ LonderLab

Tijdens onze maandelijkse introductieworkshops op zaterdagnamiddag leer je hoe eenvoudig het is om met het gratis tekenprogramma Inkscape een prachtig ontwerp te maken, waar je mooie rechtenvrije vectortekeningen kan downloaden en hoe je die in je ontwerp kan gebruiken. Je kan dit programma eventueel thuis al installeren.

We passen de inhoud steeds aan de deelnemers aan en zorgen voor voldoende persoonlijke begeleiding: iedereen kan met een lasercutter aan de slag!  Je maakt kennis met onze lasercutter, waarmee we jouw ontwerp uitsnijden en/of graveren in een materiaal naar keuze.

Breng als het kan een laptop mee. Gratis inschrijven is handig om te weten hoeveel stoelen we moeten voorzien, maar is op woensdagen niet verplicht (tenzij je een laptop wil reserveren). Iedereen is welkom! Kinderen jonger dan 12 komen bij voorkeur met een begeleider.  

Technologische tovenaars, creatieve kunstenaars, studenten, leerkrachten, kinderen met hun ouders, uitvinders, productontwikkelaars & jongeren tot 130 jaar worden uitgenodigd om samen kennis te maken en te delen. Iedereen is welkom!

Op afspraak

Wil je een afgewerkt ontwerp lasersnijden? Stuur dan een mailtje naar bibliotheek@londerzeel.be waarin je een dag en een uur voorstelt. Dit kan op weekdagen tussen 14u en 18u. Van zodra je bevestiging krijgt is je afspraak genoteerd! Je betaalt enkel het materiaal dat je gebruikt.

Handleidingen

Inspiratie nodig?

Op www.londerlab.be kan je heel wat LonderWonderen bewonderen die tot dusver in LonderLab gemaakt werden. Tot binnenkort in LonderLab!