Computereiland

Iedereen kan gratis gebruik maken van het computereiland met zes zitplaatsen.  Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bib.  De login-gegevens vind je op het toetsenbord.

Het computereiland werkt met het snellere open source Ubuntu-systeem i.p.v. met Windows.  Het is voorzien van de meest courante open source software, die doorgaans compatibel is met Windows-programma's:  internetbrowsers, tekstverwerker, rekenblad, presentaties,...   

Daarnaast kan je ook gebruik maken van:

  • GIMP (gratis open source alternatief voor Photoshop waarmee je foto's kan bewerken)  
  • Inkscape (gratis open source alternatief voor Illustrator, Corel Draw,... waarmee je kan ontwerpen voor de lasercutter

Elke zitplaats is voorzien van een USB-poort.  Om deze te gebruiken moet je eerst de USB-toepassing aanklikken op het bureaublad.  Daarna kan je je USB-stick insteken.

Je kan zelfstandig gebruik maken van de A4-zwart/wit-printer (0,10 euro/print).  Prints reken je onmiddellijk af aan de infobalie.     

Via een alternatieve login kan je ook gebruik maken van de eID-lezer.  Gebruik bij het aanmelden op de website het numerieke klavier om je pincode in te geven en druk daarna op de Enter-toets.

CoderDojo & het computereiland

Bij het computereiland staat een display waarop we informatie en oefeningen ter beschikking stellen van kinderen die tijdens de openingsuren zelfstandig aan de slag willen met één van de CoderDojo-trajecten:

Wifi

In het hele gebouw heb je gratis toegang tot de publieke Wifi.  Hiervoor moet je eenmalig het Wifi-wachtwoord ingeven dat op diverse plaatsen in de bib werd opgehangen.