Strip
Nederlands

De vroem-vroem-club

Yann (scenarist), Willy Vandersteen (naar het werk van), Gerben Valkema (illustrator)
Een geheimzinnige vogel, een witte raaf met een bolhoed op de kop en overmaatse schoenen aan de poten, vervangt een van de eieren uit Wiskes boodschappenmandje door een toverei. Wanneer Tante Sidonia voor Jerom een omelet klaarmaakt, weerklinkt plots een luide knal. Waar ze stond te koken, ligt nu een klein meisje dat verdacht veel op haar lijkt. Het is niemand minder dan Alice Van Stiffrycke, de
Extra onderwerp
2 sterren (Knack), Stripverhaal
Titel
De vroem-vroem-club
Scenarist
Yann
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Illustrator
Gerben Valkema
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
48 p. : ill.
Aantekening
Vanaf 2017 nodigt Standaard uitgeverij jaarlijks een scenarist en een tekenaar uit om een uniek en persoonlijk verhaal voor Suske en Wiske te maken. Dit verhaal van Yann en Gerben Valkema is het vijfde in deze reeks en het tweede van dit duo.
ISBN
9789002272622 (paperback)

Besprekingen

Deel uit de meest gelezen, meest herdrukte en best verkochte Europese stripserie: 'Suske en Wiske'. Het zijn half-humoristische, half-moralistische verhalen met karikaturaal getekende figuren die veelal acteren op de dramatische wijze zoals die in de stomme film gebruikelijk was. De reeks is statisch opgezet met een klassiek rollenpatroon, waarin de sfeer die rond elk verhaal hangt en de karakters van de optredende figuren vaststaan, zodat er wat dat betreft alleen sprake is van herkenning, niet van verrassing. Dit komt mede omdat deze consumptiestrip, behorend tot de zogenaamde Vlaamse School, zuiver studiowerk is van achtergrondtekenaars, inkters, inkleurders, scenaristen en letteraars. Het productieproces moet daarbij zo snel en goedkoop mogelijk verlopen, terwijl het eindproduct nauw moet aansluiten bij de smaak van het publiek. Het uiterlijk van de hoofdpersonen is in 2017 opvallend gemoderniseerd en de vormgeving veranderd. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Yann

Yannick Le Pennetier (Marseille, 25 mei 1954), beter bekend onder zijn pseudoniemen Balac en Yann, is een Frans scenarioschrijver van stripverhalen.

Bibliografie

Reeksen

Suggesties