Strip
Nederlands

De gedroomde kans

Willy Linthout (auteur), Urbanus (scenarist)
+1
De gedroomde kans
×
De gedroomde kans De gedroomde kans
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Nonkel Fillemon is dood ! En Jef Patat is eigenlijk vijf aliens ! En juffrouw Pussy is verliefd op Urbanus. Maar juffrouw Pussy is eigenlijk wel meester Pussy. Wat is er aan de hand in Tollembeek ? En klopt de roddel dat de echte vader van Urbanus eigenlijk meneer Pastoor is ?!
Titel
De gedroomde kans
Auteur
Willy Linthout
Scenarist
Urbanus
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2013
[32] p. : ill.
ISBN
9789002251542 (paperback)

Besprekingen

Deel uit een al lang lopende serie kolderieke ballonstripverhalen rond de in ons land ook heel populaire Vlaamse komiek Urbanus. Ze vertonen alle absurditeiten waarmee hij bekend is geworden in zijn optredens en in zijn films. Meestal zit er weinig samenhang in het chaotische verhaal. De teksten zijn ook niet altijd even gemakkelijk. Het eenvoudige tekenwerk doet oubollig aan en laat soms wrede handelingen zien. De handgeschreven teksten zijn goed leesbaar. Typisch een strip waar je van houdt of waar je een hekel aan hebt, een tussenweg is er niet.

Over Willy Linthout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Harald1989

Willy Linthout (Lokeren, 1 mei 1953) is een Vlaams striptekenaar.

Hij is vooral bekend als tekenaar van de vedettestrip Urbanus, die hij al sinds 1982 samen met de gelijknamige Vlaamse komiek Urbanus maakt.

Linthout verkreeg ook lof van de critici voor zijn stripreeks Jaren van de olifant (2007), waarin de zelfdoding van zijn zoon het thema vormt. De reeks werd gebundeld in een boek en tevens vertaald in het Engels.

Biografie

Willy Linthout besloot striptekenaar te worden nadat hij, als kind, een stripalbum van Nero las: Het Rattenkasteel.

Zijn eerste stripwerkjes liet hij op eigen kosten drukken. Maar een succes werden ze niet. In 1982 verscheen zijn eerste album, "De Zeven van Zeveneken" (1982), een parodie op Nero. Hij verwierf pas bekendheid in de stripwereld toen hij dat jaar de nieuwe stripreeks Urbanus begon. Uiteraard in samenwerking met cabaretier Urban…Lees verder op Wikipedia

Suggesties