Strip
Nederlands

Urbanus vertelt. 28, Mieleke Melleke Mol : de apenwinkel

Urbanus (scenarist), Dirk Stallaert (illustrator)
+1
Urbanus vertelt. 28, Mieleke Melleke Mol : de apenwinkel
×
Urbanus vertelt. 28, Mieleke Melleke Mol : de apenwinkel Urbanus vertelt. 28, Mieleke Melleke Mol : de apenwinkel

Urbanus vertelt. 28, Mieleke Melleke Mol : de apenwinkel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tante Tulp krijgt bezoek van haar huisbaas. Hij wil een winkel openen in haar huis, dus moeten onze vriendjes een nieuw huisje zoeken. Gelukkig heeft de huisbaas nog ergens een klein kasteel te huur waar Tante Tulp, Mieleke, Melleke en Mol snel kunnen intrekken. In het oude huis wordt een apenwinkel geopend. Ja, je leest het goed: een winkel waar er aapjes worden verkocht. Dat brengt natuurlijk al
Titel
Urbanus vertelt. 28, Mieleke Melleke Mol : de apenwinkel
Scenarist
Urbanus
Illustrator
Dirk Stallaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2019
32 p. : ill.
ISBN
9789002266546 (paperback)

Besprekingen

Mieleke, Melleke en Mol halen graag streken uit en houden mensen voor de gek. Nu worden ze zelf opgelicht door hun huisbaas, die ze eerst uit hun huis weet te krijgen en vervolgens aan de hele stad goedkope aapjes verkoopt. Deze aapjes eten alleen blauwe bananen en drinken roze cola die de huisbaas voor veel geld verkoopt. Zodra de aapjes iets anders krijgen, gaan ze kattenkwaad uithalen. Het grappige verhaal is doorlopend en bevat zes tot acht illustraties per pagina. Ze zijn ingekleurd in heldere kleuren en bevatten veel details. De tekst staat er in ballonnen in grote letters in. Los leesbaar naast het vorige deel: 'Mieleke Melleke Mol : Mol de losbol' (201*)*. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Urbanus

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Andrewke

Urbanus, artiestennaam van Urbain Joseph Servranckx (Sint-Gertrudis-Pede, 7 juni 1949), is een Belgisch komiek, cabaretier, zanger, gitarist, stripauteur en acteur.

Urbanus geniet sinds 1974 populariteit in zowel Vlaanderen als Nederland. Alhoewel hij vooral bekendstaat als komiek, werden ook zijn liedjes bekende hits, zoals Bakske vol met stro (1979), Madammen met een bontjas (1980) en Hittentit (1982). Tot 2008 waren twee films waarin hij de hoofdrol speelde, Hector (1987) en Koko Flanel (1990), de grootste Vlaamse kaskrakers in de bioscoop. Urbanus is ook een productief scenarist van stripverhalen, zoals zijn eigen vedettestrip Urbanus en de series De Geverniste Vernepelingskes, Plankgas en Plastronneke en Mieleke Melleke Mol.

Zijn humoristische stijl kan omschreven worden als absurd, volks, subversief, anarchistisch en soms populistisch.

BiografieLees verder op Wikipedia

Suggesties