Strip
Nederlands

Urbanus vertelt. 27, Mieleke Melleke Mol : Mol de Losbol

Urbanus (scenarist), Dirk Stallaert (illustrator)
+1
Urbanus vertelt. 27, Mieleke Melleke Mol : Mol de Losbol
×
Urbanus vertelt. 27, Mieleke Melleke Mol : Mol de Losbol Urbanus vertelt. 27, Mieleke Melleke Mol : Mol de Losbol

Urbanus vertelt. 27, Mieleke Melleke Mol : Mol de Losbol

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Mieleke en Melleke zijn de allerleukste bengeltjes, maar in dit verhaal is het Mol die de superheld mag spelen. Niemand weet wat hij onder de grond allemaal uitspookt, zeker als hij weer aan het wroeten is. Met de vele fratsen die Mol uithaalt met de muisjes, kikkers en egeltjes wint hij de prijs van het grappigste huisdiertje ter wereld. Maar de kaboutertjes in de buurt zijn heel boos op Mol, wan
Titel
Urbanus vertelt. 27, Mieleke Melleke Mol : Mol de Losbol
Scenarist
Urbanus
Illustrator
Dirk Stallaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018
32 p. : ill.
ISBN
9789002263521 (paperback)

Besprekingen

Mol, die in alle Mieleke en Melleke-albums een klein bijrolletje speelt, is in dit deel van de stripserie de hoofdrolspeler. Hij organiseert een feestje voor al zijn mollenvriendjes, maar dat loopt uit de hand. Intussen wachten Mieleke en Melleke gedurende het hele verhaal op hun eitje bij het ontbijt. Dit 27ste deel uit de stripserie wijkt dus iets af van de andere delen waar Mieleke en Melleke altijd hun goedbedoelde kattenkwaad uithalen. Het grappige verhaal is doorlopend en bevat zes tot acht illustraties per pagina. Ze zijn ingekleurd in heldere kleuren en bevatten veel details. De tekst staat er in ballonnen in grote letters in. De scenarist is de Vlaamse komiek Urbanus, de tekenaar is ook bekend van andere stripseries. Vanaf ca. 7 jaar. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel: 'Mieleke Melleke Mol : het bravekindertjesboek' (2017)*.

Over Urbanus

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Andrewke

Urbanus, artiestennaam van Urbain Joseph Servranckx (Sint-Gertrudis-Pede, 7 juni 1949), is een Belgisch komiek, cabaretier, zanger, gitarist, stripauteur en acteur.

Urbanus geniet sinds 1974 populariteit in zowel Vlaanderen als Nederland. Alhoewel hij vooral bekendstaat als komiek, werden ook zijn liedjes bekende hits, zoals Bakske vol met stro (1979), Madammen met een bontjas (1980) en Hittentit (1982). Tot 2008 waren twee films waarin hij de hoofdrol speelde, Hector (1987) en Koko Flanel (1990), de grootste Vlaamse kaskrakers in de bioscoop. Urbanus is ook een productief scenarist van stripverhalen, zoals zijn eigen vedettestrip Urbanus en de series De Geverniste Vernepelingskes, Plankgas en Plastronneke en Mieleke Melleke Mol.

Zijn humoristische stijl kan omschreven worden als absurd, volks, subversief, anarchistisch en soms populistisch.

BiografieLees verder op Wikipedia

Suggesties