Strip
Nederlands

Urbanus vertelt. 26, Mieleke Melleke Mol : het bravekindertjesboek

Urbanus (scenarist), Dirk Stallaert (illustrator)
+1
Urbanus vertelt. 26, Mieleke Melleke Mol : het bravekindertjesboek
×
Urbanus vertelt. 26, Mieleke Melleke Mol : het bravekindertjesboek Urbanus vertelt. 26, Mieleke Melleke Mol : het bravekindertjesboek

Urbanus vertelt. 26, Mieleke Melleke Mol : het bravekindertjesboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Mieleke Melleke en Mol krijgen van Tante Tulp een leesboek, met als titel: 'Het Brave Kindertjes Boek'. Daar kunnen ze veel uit leren. Ze gaan er meteen mee in bad zitten en het duurt niet lang of het boek valt in het water. De kaft is nat en komt los van het boek. Maar wat blijkt, er zit een tweede kaft onder met als titel: 'Het Stoute Kindertjes Boek'. Dat vinden onze rakkertjes natuurlijk veel
Titel
Urbanus vertelt. 26, Mieleke Melleke Mol : het bravekindertjesboek
Scenarist
Urbanus
Illustrator
Dirk Stallaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2017
32 p. : ill.
ISBN
9789002263514 (paperback)

Besprekingen

In dit 26ste album over de ondeugende tweeling Mieleke en Melleke krijgen ze een 'Bravekindertjesboek' cadeau dat echter een 'Stoutekindertjesboek' blijkt te zijn. En alhoewel tante er op vertrouwt dat haar pupillen de braafheid zelve zullen worden, brengen de kinderen de practical jokes maar al te graag in praktijk. De plaatselijke politieagent is over het algemeen de dupe. Het Molletje speelt als vaste bijfiguur in deze strip in dit deel nauwelijks een rol. Het grappige verhaal is min of meer doorlopend en bevat gemiddeld zes illustraties per pagina. Ze zijn ingekleurd in heldere kleuren en bevatten veel details. De tekst staat er in ballonnen in grote letters in. Scenarist is de Vlaamse komiek Urbanus, de tekenaar is ook bekend van andere stripseries. Het taalgebruik is wat Vlaams. Vanaf ca. 7 jaar. Afzonderlijk te lezen naast het vorige deel, 'Mieleke Melleke Mol : De drie uiltjes' (2017)*.

Over Urbanus

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Andrewke

Urbanus, artiestennaam van Urbain Joseph Servranckx (Sint-Gertrudis-Pede, 7 juni 1949), is een Belgisch komiek, cabaretier, zanger, gitarist, stripauteur en acteur.

Urbanus geniet sinds 1974 populariteit in zowel Vlaanderen als Nederland. Alhoewel hij vooral bekendstaat als komiek, werden ook zijn liedjes bekende hits, zoals Bakske vol met stro (1979), Madammen met een bontjas (1980) en Hittentit (1982). Tot 2008 waren twee films waarin hij de hoofdrol speelde, Hector (1987) en Koko Flanel (1990), de grootste Vlaamse kaskrakers in de bioscoop. Urbanus is ook een productief scenarist van stripverhalen, zoals zijn eigen vedettestrip Urbanus en de series De Geverniste Vernepelingskes, Plankgas en Plastronneke en Mieleke Melleke Mol.

Zijn humoristische stijl kan omschreven worden als absurd, volks, subversief, anarchistisch en soms populistisch.

BiografieLees verder op Wikipedia

Suggesties