Boek
Nederlands

Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 4

Urbanus (auteur), Dirk Stallaert (illustrator)
+1
Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 4
×
Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 4 Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 4

Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 4

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vier verhalen over Miel, Mel en Mol. Ze houden Pol Poep voor de gek met een nepballon. Mel moet op jacht naar een rol toiletpapier. En hun paraplu wordt door een aap gepakt. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 4, AVI E4, AVI M4
Titel
Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 4
Auteur
Urbanus
Illustrator
Dirk Stallaert
Uniforme titel
Mieleke Melleke Mol : leesplezier op AVI-leesniveau 4
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008
29 p. : ill.
ISBN
9789002230561

Besprekingen

Vier verhalen over Miel, Mel en hun dierenvriendje Mol. Dit zijn figuurtjes uit de strip Mieleke, Melleke, Mol*. Ze maken allerlei grappige avonturen mee. Zo houden ze Pol Poep voor de gek met een onzichtbare ballon en moeten ze proberen de paraplu terug te krijgen die door een aap is afgepakt. Op elke pagina staat een cartooneske tekening waaronder de tekst in driemaal drie regels is weergegeven. Rechts onderaan komt de mol steeds terug in een klein eigen tekeningetje. Het is geschreven door de Vlaamse komiek Urbanus en bevat een aantal woorden die in Nederland niet gebruikelijk zijn, zoals nonkel en veegborstel. Dit taalgebruik zal de lezer niet hinderen om de strekking van het verhaal te begrijpen. De tekst bevat een paar woorden die voor het AVI-niveau, AVI-M4, best moeilijk zijn: magische, reuzensprong, ongeduldig, scheerapparaat. Vanaf ca. 7 jaar. Mede naar gegevens van

Over Urbanus

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Andrewke

Urbanus, artiestennaam van Urbain Joseph Servranckx (Sint-Gertrudis-Pede, 7 juni 1949), is een Belgisch komiek, cabaretier, zanger, gitarist, stripauteur en acteur.

Urbanus geniet sinds 1974 populariteit in zowel Vlaanderen als Nederland. Alhoewel hij vooral bekendstaat als komiek, werden ook zijn liedjes bekende hits, zoals Bakske vol met stro (1979), Madammen met een bontjas (1980) en Hittentit (1982). Tot 2008 waren twee films waarin hij de hoofdrol speelde, Hector (1987) en Koko Flanel (1990), de grootste Vlaamse kaskrakers in de bioscoop. Urbanus is ook een productief scenarist van stripverhalen, zoals zijn eigen vedettestrip Urbanus en de series De Geverniste Vernepelingskes, Plankgas en Plastronneke en Mieleke Melleke Mol.

Zijn humoristische stijl kan omschreven worden als absurd, volks, subversief, anarchistisch en soms populistisch.

BiografieLees verder op Wikipedia

Suggesties