Boek
Nederlands
Stephanie was 16 toen ze onverwacht zwanger werd. Haar nu 16-jarige dochter Iluna leest de drie boeken van haar moeder over deze gebeurtenis. En ze gaat met haar in gesprek over opvoeding, volwassen worden en seksualiteit. Waargebeurd verhaal. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Tiener en moeder
Auteur
Stephanie Planckaert Iluna Timmerman 2005-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2021
222 p. : ill.
ISBN
9789464101171 (paperback)

Besprekingen

Stephanie Planckaert (de vrouw van de bekende ex-wielrenner Eddie Planckaert) geeft haar mening over het krijgen van haar dochter Iluna Timmerman (1988) toen ze nog pas zestien was. Later volgden nog haar zoon Magena en dochter Elara. Lotgenoten zagen Stephanie als rolmodel, maar ze kreeg ook veel kritiek. Daarop schreef ze drie boeken: 'Dagboek van een tienermoeder'* (2006), 'Mama’s zijn mooi'** (2007) en 'Het geluk van een ongelukje'*** (2008). Alle boeken werden bestsellers. Als lid van een populaire familie in Vlaanderen werd Stephanie daar de bekendste tienermoeder. Nadat Iluna de drie boeken van haar moeder heeft gelezen, ontstaat een openhartige dialoog tussen haar en haar moeder. Het gaat over waarden in het leven, over tieners en seks. Iluna studeert nu Latijn en Grieks. Op de vraag die ze vaak hoort: 'Ben je wel een goede moeder als je zo jong bent?', antwoordt ze dan: 'Ik ben blij met mijn moeder Stephanie Planckaert'. Dit moeder-dochterboek bevat de briefwisseling van moed…Lees verder

Over Stephanie Planckaert

De Planckaerts was een Vlaamse realitysoap over de familie van ex-wielrenner Eddy Planckaert. Deze soap ging over het dagelijkse leven van hem en zijn familie op de Planckaert-berg te Lesterny niet ver van Marche-en-Famenne. De soap werd uitgezonden door VTM en heeft 12 seizoenen gemaakt. Op 12 april 2009 werd aangekondigd dat het 12e seizoen ook hun laatste was.

Familie

De familie bestaat naast Eddy Planckaert en zijn vrouw Christa uit de oudste zoon Francesco Planckaert (ook ex-wielrenner). Hij woont op de Planckaert-berg samen met Magali. Samen hebben zij drie kinderen, namelijk Devon (2006), Noa (2008) en Yukka (2010). Francesco werkt in het bedrijf, Planckaert Parket, terwijl Magali op de kinderen past.

Dochter Stephanie Planckaert is samen met Christopher Timmerman. Samen hebben zij drie kinderen, namelijk Iluna (9 juli 2005), Mageno (2007) en Elara (2015). Stephanie en Christopher staan in voor de verkoop van het…Lees verder op Wikipedia