Boek
Nederlands

Oud papier

Stany Crets (auteur)
+1
Oud papier
×
Oud papier Oud papier
Genre:

Het kinderloze huwelijk van Raymond en Rachel sleept al jaren aan. Wanneer op een nacht een rouwbrief in de bus valt, begint hun wereld langzaam maar zeker te wankelen. Uit een doos met oud papier komen nog meer leugens en halve waarheden tevoorschijn. Het echtpaar wordt ingehaald door een verborgen verleden, waarin ook hun vriend Lucien een rol speelt. Zal hun leven van schijn en wezen standho

Titel
Oud papier
Auteur
Stany Crets
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, © 2021
188 p.
ISBN
9789464102017 (hardback)

Besprekingen

De nagels en het bloed

Duivel-doet-al Stany Crets gooit zichzelf nu ook met een roman voor de leeuwen. In Oud papier staan twee oudere echtelieden elkaar mentaal naar het leven, met een doodsbrief als aanjager van grimmige geheimen.

Je kunt er stilaan een heus boekenkraampje mee uitrusten: BV's die zich aan het edelachtbare genre van de roman wagen. Zeker onder acteurs blijkt de drang de laatste jaren onstelpbaar. Ze willen niet alleen zelf in de regisseursstoel plaatsnemen maar ook tot het schrijversgild toetreden. Kijk bijvoorbeeld naar Leen Dendievel met Georges en Rita, haar nogal wisselend onthaalde roman over euthanasie. Of naar Rudy Morren, die zich als misdaadauteur ontpopt en zelfs al een Hercule Poirotprijs op zijn conto heeft. En nu is er ook Stany Crets (56) die de pen slijpt.

De Antwerpse acteur doorzwom natuurlijk al menig watertje als musicalmaker, regisseur, scenarist en theaterauteur. In één hokje laat hij zich nooit wringen. "Ik wil alles gedaan hebben, maar ik ben ook alles héél snel beu", vertelde hij afgelopen zomer nog in deze krant. En dus moest er een roman komen, die al jaren "van a tot z" in zijn hoofd zat en door de lockdown eindelijk zijn vaste bed…Lees verder

Over Stany Crets

Stany Hubertus Maria Crets (Turnhout, 11 december 1964) is een Vlaamse acteur, auteur en regisseur.

Biografische schets

Samen met Peter Van Den Begin vormde hij lange tijd een duo op toneel en in films. In 2002 ontving hij samen met Carel Donck de Edmond Hustinxprijs voor toneelschrijvers. In 2004 won hij het televisieprogramma De Slimste Mens ter Wereld. In 2011 verloor hij de finale van De Allerslimste Mens ter Wereld van Bert Kruismans. Hij is samen met Ann Van den Broeck.

Films

Als acteur

  • De Smeerlappen (1993)
  • She Good Fighter (1995) - Carlo Coninx
  • Manneken Pis (1995) - Bert
  • Alles moet weg (1996) - Tony Hanssen
  • Urinoir Dogs (1997) - broeder Mark
  • Film 1 (1999) - advocaat
  • Kaas (1999) - …Lees verder op Wikipedia