Boek
Nederlands

Wacht! : het anti-verveelboek van Tante Bees en Tante Toes

Mieke Dobbels (auteur), Vicky Lommatzsch (auteur), Sabien Clement (illustrator)
+1
Wacht! : het anti-verveelboek van Tante Bees en Tante Toes
×
Wacht! : het anti-verveelboek van Tante Bees en Tante Toes Wacht! : het anti-verveelboek van Tante Bees en Tante Toes

Wacht! : het anti-verveelboek van Tante Bees en Tante Toes

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wachten voor de kassa, op de bus, op je eerste kus... Allerlei situaties waarin je moet wachten, komen langs in een gedicht, recept of spelletje. Maar met Tante Bees en Tante Toes vliegt de tijd! Met grappige ingekleurde pentekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Spelen, Vervelen
Titel
Wacht! : het anti-verveelboek van Tante Bees en Tante Toes
Auteur
Mieke Dobbels Vicky Lommatzsch
Illustrator
Sabien Clement
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2015
[74] p. : ill.
ISBN
9789401424349 (hardback)

Besprekingen

Speels kijk- en doeboek rondom het thema ‘wachten’. Allerlei situaties waarin je op iets of iemand moet wachten, worden op een grappige manier gepresenteerd in de vorm van een gedichtje, een spelletje, een recept, en heel veel speelse tekeningen: wachten voor de kassa, in de wachtkamer, op de bus, tot het eten klaar is, aftellen tot de zomervakantie, wachten op je eerste kus, in de file, op slaap, op mooi weer, op je eigen verjaardag, etc. Maar met Tante Bees (klein en dik) en Tante Toes (heel lang en dun) vliegt de tijd. Wat een mooie vondst is het om allerlei oplossingen en tips uit te beelden: wachten op borstjes, wachten tot je groot bent. Op de enigszins gestileerde tekeningen in kleur zijn veel humoristische details te zien. Echt een boek om je wachttijd mee te verkorten. De auteurs zijn een Vlaamse actrice en een schrijfster, die samen met de illustratrice Sabien Clement eerder de gedichtenbundel 'Brave kinders'* (2013) maakten. Hierin staan de stoute kinderen van de tantes in…Lees verder

Wacht!

Dit boek is mooi vormgegeven en heeft originele illustraties van Sabien Clement. Ik was dan ook erg benieuwd naar de inhoud ervan. Jammer genoeg valt die voor mij wat tegen. Op de voorpagina staat dat dit een grappig kijk-, lees- en doeboek is. Het is alle drie. Maar daardoor wordt het snel een allegaartje van vanalles en nog wat. Alles heeft wel te maken met 'wachten' en dingen - spelletjes of recepten - die je kan doen terwijl je wacht. Er zitten talloze leuke ideeën in de illustraties die allerlei soorten van wachten uitbeelden, bv. wachten op groen, wachten op de bus, wachten tot je groot bent. Over het algemeen zijn de fijne tekeningetjes inventiever dan de verhaaltjes op rijm,die eerder een flauwe clou hebben of onder rijmdwang lijden. En de doe-dingen bevatten soms een fout. Zo wordt er op het einde van de boek een spelletje uitgelegd waarmee je kan berekenen hoeveel iemand van je houdt; in het rekensommetje wordt gewoon een getalletje over het hoofd gezien.

Hier …Lees verder

Over Mieke Dobbels

Mieke Dobbels (Nieuwpoort, 22 februari 1978) is een Belgisch actrice. Ze is vooral actief in het theater en speelt af en toe een gastrol in een televisieserie.

Biografie

Dobbels studeerde in 2001 af aan het Conservatorium van Gent. Daarna speelde speelde ze onder meer bij Theater Malpertuis, het Publiekstheater en Spelersgroep Ernst/Serieus.

Filmografie

Televisie

 • Spoed – Leen Goris (2002)
 • F.C. De Kampioenen – Verpleegster (2002)
 • De kotmadam – Saskia Moerman (2004–2009)
 • En daarmee basta! – Jits (2006)
 • Aspe – Veerle Debacker (2009)
 • Witse – Wivina Cuppers (2010)
 • Eigen kweek – Katrien (2013)
 • Aspe – Anita (2014)
 • Vermist V – Bankmedewerkster Yolanda (2014)
 • Voor wat hoort wat - Sylvia (2015)
 • Amigo'…Lees verder op Wikipedia

Suggesties