Strip
Nederlands

Ultimate Avengers. 5

Mark Millar (scenarist), Bryan Hitch (illustrator)
De MARVEL films zijn populairder dan ooit. Ultimate Avengers is de strip waar het allemaal mee begon. Het is begin eenentwintigste eeuw. De wereld is ingrijpend aan het veranderen. Misdaad wordt supermisdaad en terrorisme wordt superterrorisme. S.H.I.E.L.D.-directeur Nick Fury ronselt een handvol nieuwe superhelden die de wereld moeten beschermen tegen deze nieuwe gevaren. Maar is de wereld wel kl
Onderwerp
Superhelden
Titel
Ultimate Avengers. 5
Scenarist
Mark Millar
Illustrator
Bryan Hitch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
[Breda]: Dark Dragon Books, © 2020
[72] p. : ill.
Aantekening
Contains material originally published in magazine form as THE ULTIMATES #12-13
ISBN
9789463734226 (paperback)

Besprekingen

Een futuristische setting in een ontheemde wereld. Vanuit een rauw New York dirigeert het team van superhelden de mensheid naar een overwinning op een buitenaards ras. Het epos omvat vijf comics. Dit laatste, vijfde deel* staat in het teken van herstel van evenwicht. Animositeit in eigen gelederen leidt tot ondermijning van het gezag. De superhelden weten op diverse fronten de agressor tot overgave te dwingen. De strijd wordt beslecht boven Amerikaans grondgebied. De extraverte tekenstijl en inkleuring zijn kenmerkend voor het genre. De teksten, doorspekt met klanknabootsingen, zijn geserreerd. Decors, close-ups en afwijkende kaders vervullen een definitieve rol.

Over Mark Millar

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Mark Millar (geboren 24 december 1969) is een Schotse comicschrijver. Hij is bekend door zijn werken aan Kick-Ass, Wanted, The Secret Service en Civil War. Voor zijn werken is hij al genomineerd geweest voor vier Eisner Awards en twee Eagle Awards.

Carrière

Millar schreef zijn eerste comic, Trident's Saviour toen hij nog op de middelbare school zat. Hij werkte hier voor samen met Daniel Vallely die voor de tekeningen zorgde. Saviour combineerde elementen zoals religie, satire en superhelden.

Tijdens de jaren 90 werkte Millar aan 2000 AD, Sonic the Comic en Crisis. Door zijn Britse werken trok hij de aandacht van DC Comics en in 1994 begon hij te werken aan zijn eerst Amerikaanse comic genaamd Swamp Thing. De eerste vier uitgaven schreef hij samen met Grant Morrison, zodat hij gemakkelijk het werk kon leren kennen. Vanaf toen begon Millar aan verschillende DC titels te werken, vaak samen met Mo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties