Boek
Nederlands

Het museum

Karina Schaapman (concept), Jaap Vliegenthart (fotograaf)
Muizen Sam en Julia gaan met de voddenboer naar de rommelmarkt. Daarna gaan ze naar het museum om te kijken wat hun gekochte spulletjes waard zijn. Wat zijn er veel bijzondere dingen te zien in het museum! Groot formaat prentvertelling met sfeervolle kleurenfoto’s. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Muizen, Museums
Extra onderwerp
Museums (jeugd verhalend)
Titel
Het museum
Concept
Karina Schaapman
Fotograaf
Jaap Vliegenthart
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: The Mouse Mansion Company BV, 2021
64 p. : ill.
ISBN
9789090349435 (hardback)

Besprekingen

Sam en Julia mogen met de voddenboer mee naar de rommelmarkt. Sam koopt er een oud boek en Julia een mooi versierd kistje. Ze gaan naar het museum om te ontdekken wat hun spullen waard zijn. Dit grote prentenboek kent dezelfde opzet als de eerdere delen in de serie over Het Muizenhuis. De prenten vullen soms een spread (zonder tekst), op andere pagina’s is onder of naast de platen ruimte gelaten voor de tekst. Geweldig is hoe de maker van allerhande (rest)materialen een compleet nieuwe en geloofwaardige wereld heeft geschapen die mooi gefotografeerd is. Het museum heeft een dinozaal, schilderijen, een bibliotheek die je haast ruikt als je hem ziet, een zaal over Egypte en ga zo maar door. Het verhaaltje is leuk, maar nog leuker is het eindeloze kijken en dingen ontdekken. Een ode aan hergebruik, een prikkeling van de fantasie! Eerder verschenen in deze opzet diverse prentenboeken, waaronder ‘Op de kermis’ (2016), en ‘De haven’* (2018). Vanaf ca. 4 jaar.

Over Karina Schaapman

Karina Content (schrijversnaam Karina Schaapman) (Leiden, 6 juni 1960) is een Nederlands politica en schrijfster. Ze publiceerde een boek over haar jeugd en een boek over een strijd die ze tegen de gemeente Amsterdam voerde over het onderwijsniveau van de school van haar kinderen. Namens de Partij van de Arbeid was ze van 2002 tot 2008 gemeenteraadslid in Amsterdam.

Content voerde tot 2007 de naam Karina Schaapman. Schaapman is de naam van haar eerdere partner en vader van haar kinderen. Sinds haar huwelijk met de Amsterdamse schilder Eli Content voert ze in het dagelijks leven diens achternaam en Schaapman als auteursnaam.

Levensloop

Content groeide op in Leiden. Vanaf haar negende jaar werd ze deels verzorgd door haar Nederlands-Indische moeder en deels door haar stiefvader Rob Roberti (echte naam Rob Grabijn), die directeur en eigenaar was van Circus Roberti. Toen zij dertien jaar was kreeg haar moeder …Lees verder op Wikipedia