Boek
Nederlands

Het grote anti-verveelboek

Jolanda Horsten (auteur), Marja Meijer (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Verveel je je wel eens? Lees hoe je dit doorbreekt door het organiseren van een poppentheater, het maken van een tijdcapsule, een geheimtaal leren of je kamer pimpen. Met kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Extra onderwerp
AVI-E6, AVI-M7, AVI-E7, AVI 8, AVI 9
Leesniveau
AVI E6, AVI M7, AVI E7, AVI 8, AVI 9
Titel
Het grote anti-verveelboek
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
43 p. : ill.
ISBN
9789048735853 (hardback)

Besprekingen

Wat is vervelen, is dat erg of heeft het ook voordelen? Na een korte inleiding over dit interessante onderwerp volgen al gauw allerlei doetips om de verveling te verdrijven. Zo'n tien doetips zijn uitgewerkt, zoals de organisatie van een poppentheater, het maken van een tijdcapsule, een geheime club beginnen, je kamer pimpen en schrijven met onzichtbare inkt. Daarbij worden ook leuke weetjes vermeld. Niet alle ideeën zijn even origineel. De lay-out van dit bijna vierkante boek is aantrekkelijk met een combinatie van kleurenfoto's en getekende, soms grappige stripachtige kleurenillustraties. De lezer wordt regelmatig aangesproken en aan het werk gezet. De informatie staat in overzichtelijke tekstblokjes met gekleurde titelkopjes, soms op een pastelkleurige achtergrond. De presentatie is speels en toegankellijk. Het boek (AVI-niveau E6+) sluit aan bij de leesmethode Estafette* en heeft een inhoudsopgave en een aantrekkelijk omslag. Ook onafhankelijk van Estafette te lezen. Vanaf ca. 9 …Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties