Boek
Nederlands

Millies flirt

Jill Mansell (auteur)
Een vrouw weerhoudt een beroemd schrijfster ervan zelfmoord te plegen, waarna deze het levensverhaal van haar redster te boek stelt.
Extra onderwerp
CHI, ROM, Romans, Chicklit (volw.)
Titel
Millies flirt
Auteur
Jill Mansell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Millie's fling
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2008
381 p.
ISBN
9789021801735

Besprekingen

Millie is een doodgewone jonge vrouw van 25 die werkt in een reisbureau en door haar vriendje wordt gedumpt. Door een belachelijke ruzie op haar werk, stapt ze op en heeft ze geen baan meer. Dan redt ze de beroemde romanschrijfster Orla Hart, die na het zoveelste slippertje van haar man, probeert zelfmoord te plegen. Dit is voor Millie een mijlpaal voor haar verdere leven, al beseft ze dit zelf eerst nog niet. Orla is Millie heel erg dankbaar en ze worden vriendinnen. Wanneer Orla's laatste boek een erg slechte recensie krijgt, komt ze met een prachtidee op te proppen: gedaan met de fictieverhalen, maar een roman gebaseerd op ware feiten: het leven van Millie. Millie stemt er mee in om wekelijks verslag uit te brengen van het wel en wee in haar leventje en dan gaat de bal aan het rollen. Millie kan zich wel vinden in een manloze en dus seksloze zomer, maar Orla heeft iets meer nodig voor haar boek. Dus probeert ze het verhaal een duwtje in de rug te geven door Millie op talloze glitte…Lees verder
Millie redt het leven van de beroemde romanschrijfster Orla en sluit daarna een overeenkomst met haar waarbij Millie's eigen belevenissen verwerkt zullen worden in een nieuwe roman. De romantische verwikkelingen raken gefrustreerd als Millie's nieuwe liefde lucht krijgt van deze afspraak en zich gebruikt voelt. Vrolijk, sexy niemendalletje zonder enige diepgang of karakterontwikkeling. Vakkundig geschreven. Paperback; kleine druk.

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia