Strip
Nederlands

De sarcofaag van Mykerinos

Jal (auteur)
+1
De sarcofaag van Mykerinos
×
De sarcofaag van Mykerinos De sarcofaag van Mykerinos

De sarcofaag van Mykerinos

Oktober 1838. De Engelse brik “The Beatrice” is op weg naar het Verenigd Koninkrijk met aan boord de sarcofaag van de farao Mykerinos. Om nogal obscure redenen verdwijnt het schip nabij Cartagena (Spanje) in zee, en neemt daarbij de sarcofaag van de beroemde koning van Egypte mee de diepte in. 1952. De getalenteerde natuurkundige professor Baltimont voltooit zijn werk aan een speciaal edelgas gen
Titel
De sarcofaag van Mykerinos
Auteur
Jal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le sarcophage de Mykérinos
Uitgever
Breda: Dark Dragon Books, © 2021
44 p. : ill.
ISBN
9789463737654 (paperback)

Besprekingen

Eerste deel van een serie avonturenstrips in de stijl van 'Blake en Mortimer'. De verhalen zijn afzonderlijk te lezen. Ze spelen zich af in de jaren vijftig en de vaste hoofdpersoon in de boeken is professor Baltimont. In dit deel gaat Baltimont op zoek naar een bijzondere sarcofaag. Deze bevindt zich in het wrak van een gezonken schip op de bodem van de zee. Zijn expeditie wordt financieel ondersteund door de excentrieke miljardair Edward Hugues. Tijdens de reis blijkt dat de miljardair een nazi is die droomt van een Vierde Rijk en denkt dat de inhoud van de sarcofaag hem zal helpen om zijn droom waar te maken. Baltimont vindt niet alleen de sarcofaag, maar ook een onderzeese beschaving die een geheim bewaakt. 'De sarcofaag van Mykerinos' is aardig getekend, maar het verhaal mist originaliteit en had gemaakt kunnen zijn in de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Een pretentieloos avonturenverhaal zonder diepgang. Het volgende deel is 'Het eiland van de eeuwigheid'*.

Over Jal

Jal is een plaats (city) in de Amerikaanse staat New Mexico, en valt bestuurlijk gezien onder Lea County.

Demografie

Bij de volkstelling in 2000 werd het aantal inwoners vastgesteld op 1996. In 2006 is het aantal inwoners door het United States Census Bureau geschat op 2040, een stijging van 44 (2,2%).

Geografie

Volgens het United States Census Bureau beslaat de plaats een oppervlakte van 12,5 km², geheel bestaande uit land. Jal ligt op ongeveer 936 m boven zeeniveau.

Plaatsen in de nabije omgeving

De onderstaande figuur toont nabijgelegen plaatsen in een straal van 56 km rond Jal.

Externe link

  • (en) Statistieken, kaarten en andere informatie over Jal op city-data.com

Lees verder op Wikipedia