Zolang er leven is : het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar : roman

Hendrik Groen (auteur)
+1
Zolang er leven is : het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar : roman
×
Zolang er leven is : het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar : roman Zolang er leven is : het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar : roman

Zolang er leven is : het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar : roman

Met de nodige zelfspot bespreekt een 85-jarige bewoner van een Amsterdams verzorgingstehuis de gebeurtenissen in het huis en in de wereld.
Titel
Zolang er leven is : het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar : roman
Auteur
Hendrik Groen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2018 | Andere uitgaves
374 p.
Aantekening
Hendrik Groen is een pseudoniem
ISBN
9789029090766 (paperback) 9789029093040 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Onder het motto ‘Ik schrijf dus ik blijf’ noteert de vroegere bovenmeester Henk Groen weer een jaar lang elke dag een stukje over zijn leven in het verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij is lid van de club Omanido (Oud maar niet dood) die door zijn uitjes de economie helpt, want ‘zorg dat je rood staat als je doodgaat’. De dagboekstukken vertellen over de wereld in het tehuis, met een variatie aan bewoners, ongemakken en ergernissen, met daartussendoor gebeurtenissen uit de wereld van 2015 (bezuinigingen, aanslagen, sport, vluchtelingen, sjoemelsoftware). De met droge humor en spot geschreven herkenbare fragmenten gaan van glimlach tot serieus (de dood van zijn geliefde vriend) en van filosofisch tot schaterlach. Het boek is het zelfstandig te lezen vervolg op de bestseller ‘Pogingen iets van het leven te maken’* (2014) Ook dit tweede deel is een makkelijk leesbaar boek voor een grote lezersgroep. Hendrik Groen is een pseudoniem van iemand die kan schrijven en van wie de identiteit g…Lees verder

Over Hendrik Groen

Hendrik Groen, pseudoniem van Peter de Smet, is een Nederlands schrijver. Hij is de auteur van het in 2014 verschenen boek Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar. Het vervolg Zolang er Leven is: Het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar verscheen in 2016. Beide boeken wonnen de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek / NS Publieksprijs.

Pseudoniem

Jarenlang was onbekend wie er schuilging achter het pseudoniem. Dit leidde tot allerlei speculaties. Namen uiteenlopend van Sylvia Witteman tot Arnon Grunberg werden genoemd. De Volkskrant en NRC Handelsblad onthulden in 2016 vrijwel gelijktijdig dat het ging om de toen 62-jarige Peter de Smet. De Smet reageerde daarop met de woorden dat 'hij niet zit te wachten op publiciteit' en geen zin 'in de heisa van bekendheid' heeft.

Toen Pogingen iets van het leven te maken in 2016 d…Lees verder op Wikipedia