Strip
Nederlands
Verzameling van bijna tweehonderd korte droogkomische strips, geïnspireerd door persoonlijke observaties van de striptekenaar in Amerika. Ballonstrips in kleur en zwart-wit.
Titel
Waar gebeurd
Auteur
Derf Backderf
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
True stories
Uitgever
Amsterdam: Concertobooks, 2023
206 p. : ill.
ISBN
9789493109711 (hardback)

Besprekingen

Een bundeling van bijna tweehonderd droogkomische waargebeurde stripverhalen, geïnspireerd door wat de tekenaar waarnam als hij dwaalde door de straten van Cleveland of de dorpen in Ohio. Hij kruiste de paden van vreemde snuiters en gestoorde lieden van velerlei pluimage in niet alledaagse taferelen. Ballonstrips met sterk cartooneske tekeningen die enigszins doen denken aan Beavis and Butt-Head, in kleur en zwart-wit.

Over Derf Backderf

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

John Backderf (Richfield, Ohio, 31 oktober 1959), ook bekend als Derf Backderf of Derf, is een Amerikaans striptekenaar van stripromans. Backderf brak internationaal door met de autobiografische striproman My Friend Dahmer (Mijn Vriend Dahmer), over zijn vriendschap in zijn puberteit met de Amerikaanse Jeffrey Dahmer, die later seriemoordenaar werd.

Biografie

Backderf groeide op op het platteland in Ohio. Hier zit hij op de high school bij Dahmer in de klas, jaren voordat Dahmer zijn moorden zou plegen. In het boek Trashed vertelt Backderf over zijn eerste baan als vuilnisman. Na deze baan gaat hij aan de slag als illustrator en tekent 15 jaar de krantenstrip The City. Hij stopt hier in 2014 mee om zich volledig te concentreren op stripromans.

Qua tekenstijl en autobiografische insteek maakt Backderf albums die verwantschap tonen met het werk van Robert Crumb, Art Spiegelman en de Canade…Lees verder op Wikipedia