Boek
Nederlands

ANWB Roofvogelgids van Europa

Daniel Schmidt (auteur), Theodor Mebs (auteur), Winfried Nachtigall (auteur)
Wetenschappelijk onderbouwde informatie en determinatiekenmerken in woord en beeld over de negenendertig in Europa als broedvogel voorkomende roofvogels.
Onderwerp
Roofvogels
Titel
ANWB Roofvogelgids van Europa / Daniel Schmidt-Rothmund, Winfried Nachtigall, Theodor Mebs
Auteur
Daniel Schmidt Theodor Mebs Winfried Nachtigall
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Greifvögel Europas
Uitgever
Utrecht: Kosmos, © 2021
248 p. : ill.
ISBN
9789021585703 (paperback)

Besprekingen

In deze herziene en geactualiseerde druk met gewijzigde titel en uitvoering worden de negenendertig in Europa als broedvogel voorkomende soorten roofvogels uitvoerig behandeld. De oorspronkelijk Duitse uitgave is aangepast voor Nederland en is uitgegeven onder auspiciën van Vogelbescherming Nederland. In de inleidende hoofdstukken algemene informatie over leven, bescherming en waarneming van roofvogels en valken. De hoofdmoot wordt gevormd door de beschrijvingen van de negenendertig afzonderlijke soorten (blz. 30-241). Met de Nederlandse, wetenschappelijke, Engelse, Franse, Duitse en Spaanse naam, lengte, spanwijdte, gewicht, voorkomen in Midden-Europa, waarneming, kenmerken, geluid, verspreiding, habitat, populatiedichtheid, territorium, jachtstijl, voedsel, voortplanting, reproductie- en overlevingsratio, hoogste leeftijd, trekgedrag, populatiecijfers in Europa en bedreiging. Voorzien van verspreidingskaartjes en veel duidelijke foto’s en tekeningen in kleur. Op het uitklapbare omsl…Lees verder

Over Daniel Schmidt

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door McRonaldo9

Daniel Schmidt (シュミット・ダニエル, , Shumitto Danieru, Illinois, 3 februari 1992) is een Japans voetballer die als doelman speelt bij Sint-Truidense VV.

Carrière

Clubcarrière

Schmidt kwam via verschillende schoolteams in 2010 terecht in de jeugdopleiding van Kawasaki Frontale als huurspeler.

Hij tekende later voor Vegalta Sendai maar maakte zijn profdebuut tijdens een huurperiode bij Roasso Kumamoto in april 2014. Na het spelen van zijn allereerste wedstrijd met Vegalta in de J. League Cup, werd hij opnieuw geleend aan Roasso, ditmaal tot het einde van het seizoen 2015. Een derde verhuur vond plaats in 2016, ditmaal ging de doelman aan de slag bij Matsumoto Yamaga.

Op 1 ju…Lees verder op Wikipedia