Strip
Nederlands

Tifenn

Christophe Bec (scenarist), Iko (illustrator)
Iedere honderd jaar zal er één komen, in een harnas van ijs en in zijn handen, jeukend van wraak, draagt hij uw heil. Zo luidt de voorspelling. De eerste stormde de grote kloof binnen om hen te bestrijden, en keerde nooit weer. Kort daarop waren de wezens weg, één generatie lang dachten we dat hij ze had verslagen. Maar toen kwamen ze terug en zaaiden terreur. Een verschrikkelijke wereld, een eeuw
Titel
Tifenn
Scenarist
Christophe Bec
Illustrator
Iko 1973-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Tifenn
Editie
1
Uitgever
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789088102455 (hardback)

Besprekingen

In het tweede deel van de stripserie 'Duisternis' leest de lezer hoe Ioen, het kind dat vuurbestendig is en over andere supergaven beschikt, op de wereld is gekomen (uit een ruimtecapsule). Het land wordt nog steeds geteisterd door vuurspuwende draken; deze rukken steeds verder op. Door omstandigheden komt Ioen terecht bij een groep gladiatoren en moet hij vechten voor zijn bestaan. Uiteindelijk ontmoet Ioen iemand die uit de door de draken belegerde stad komt en besluit hij om daarheen te gaan om zijn hulp aan te bieden. Een ogenschijnlijk simpel verhaal, maar fantastisch uitgewerkt in fraaie tekeningen met filmische effecten en wisselende verhaalperspectieven. De sfeer, decors en landschappen doen denken aan de 'Lord of the Ring'-films. Een verzorgd album, waarbij het kleurgebruik veel toevoegt aan het verhaal. De teksten zijn goed te volgen.

Over Christophe Bec

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bobmorane81

Christophe Bec (Rodez, 24 augustus 1969) is een Franse striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is bekend van de stripreeksen Zero Absolute, Heiligdom (geschreven door Xavier Dorison), Bunker (mede geschreven door Stéphane Betbeder) en Prometheus. Christophe Bec is ook de auteur van de serie Pandemonium (getekend door Stefano Raffaele) en Duisternis (getekend door Iko).

Hij is de broer van striptekenaar Guilhem.

Externe link

  • (en) Christophe Bec, Lambiek.net

Suggesties