Strip
Nederlands

Koning Ti-Harnog

Christophe Bec (scenarist), Iko (illustrator)
Duisternis 4/5 “Iederen honderd jaar zal er één komen, in een harnas van ijs en in zijn handen, jeukend van wraak, draagt hij uw heil.” Zo luidt de voorspelling. De oorsprog van Ioen is eindelijk gekend: hij is in extremis gered door zijn ouders tijdens de vernietiging van hun ruimteschip. Toen hij nog een baby was, werd hij door Enora en Killian gevonden. Nu hij een man geworden is, moet hij het
Extra onderwerp
fantasy, Fantasystrips
Titel
Koning Ti-Harnog
Scenarist
Christophe Bec
Illustrator
Iko 1973-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le roi Ti-Harnog
Editie
1
Uitgever
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2014
48 p. : ill.
ISBN
9789088105241 (hardback)

Besprekingen

Het mooie verhaal van de strijd tegen alles vernietigende draken gaat in dit vierde deel van deze stripserie verder. De bewoners van Kigrad moeten vluchten voor de draken en gaan hun heil zoeken in Ti-Harnog. De tocht is lang en vermoeiend en onderweg wordt er meer verteld over de achtergronden van de diverse hoofdrolspelers uit deze boeiende fantasy-stripserie. Om de draad van het verhaal weet op te pakken, is het lezen van de vorige delen aan te raden (dit deel is het vervolg op 'Versterkte stad', 2012)*. Het is alleen jammer dat het eerste deel ruim drie jaar geleden op de markt kwam en hoe lang zal het wachten zijn op de waarschijnlijk spectaculaire ontknoping van het verhaal? De teksten lopen niet altijd even soepel, maar het tekenwerk is ronduit bijzonder, prachtige decors, landschappen en personages. Zeer sfeervol kleurgebruik en lay-out. Een serie van hoog niveau.

Over Christophe Bec

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bobmorane81

Christophe Bec (Rodez, 24 augustus 1969) is een Franse striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is bekend van de stripreeksen Zero Absolute, Heiligdom (geschreven door Xavier Dorison), Bunker (mede geschreven door Stéphane Betbeder) en Prometheus. Christophe Bec is ook de auteur van de serie Pandemonium (getekend door Stefano Raffaele) en Duisternis (getekend door Iko).

Hij is de broer van striptekenaar Guilhem.

Externe link

  • (en) Christophe Bec, Lambiek.net

Suggesties