Strip
Nederlands
“Er komt er slechts één per eeuw, in een wapenuitrusting van ijs, ons lot in de handen geklemd!” Aldus spreekt de profetie.De eerste heeft zichzelf in de grote leegte geworpen om de schepsels … Puis les créatures … Ne laissant ont disparu. pendant une derrière elles Le premier est venu sur un génération, on pensait alors que cendres et destrier il y a bientôt cent ans, qu’il les avait vaincues, av
Extra onderwerp
fantasy, Top stripreeks 2011
Titel
Ioen
Auteur
Christophe Bec
Illustrator
Iko 1973-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Ioen
Editie
1
Uitgever
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2009
48 p. : ill.
ISBN
9789088101168 (hardback)

Besprekingen

Een stad(staat) wordt geteisterd door vulkaanuitbarstingen en vuurspuwende draken. Deze draken vernietigen vele dorpen en vruchtbare landerijen rondom deze stad. De koning van de stad heeft al vele soldaten erop uit gestuurd om een veilige doorgang te vinden, maar zonder resultaat. In een van de dorpen woont een bijzonder kind, Ioen. Ioen is bestand tegen de vernietigende kracht van vuur en beschikt over bijzondere gaven. Gedurende het verhaal komt de lezer meer te weten over deze Ioen en over de hopeloze strijd van de stad tegen de draken. Een spannend en goed verteld verhaal, vervat in mooie tekeningen. Vele decors lijken geïnspireerd op de 'Lord of the Ring'-films en zijn zeker zo imposant. De personages, dieren en landschappen zijn mooi weergegeven en de teksten zijn prima te volgen. Het verhaal stopt op een spannend moment en doet uitkijken naar het vervolg. Een uitstekende fantasy-strip.

Over Christophe Bec

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bobmorane81

Christophe Bec (Rodez, 24 augustus 1969) is een Franse striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is bekend van de stripreeksen Zero Absolute, Heiligdom (geschreven door Xavier Dorison), Bunker (mede geschreven door Stéphane Betbeder) en Prometheus. Christophe Bec is ook de auteur van de serie Pandemonium (getekend door Stefano Raffaele) en Duisternis (getekend door Iko).

Hij is de broer van striptekenaar Guilhem.

Externe link

  • (en) Christophe Bec, Lambiek.net

Suggesties