Boek
Nederlands

Marjolein stout konijn?

Brigitte Minne (auteur), Laure Allain (illustrator)
+1
Marjolein stout konijn?
×
Marjolein stout konijn? Marjolein stout konijn?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het gaat er vredig aan toe bij de familie Konijn. Maar het vijfde konijntje, Marjolein, brult, schreeuwt en huilt veel! Papa en mama vragen zich af wat eraan scheelt. Ze schakelen hulp in. Met tips van een kinderpsychologe. Prentenboek met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Onderwerp
Boos zijn
Titel
Marjolein stout konijn?
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Laure Allain
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789462915725 (hardback)

Besprekingen

Het gaat er vredig aan toe bij de familie konijn. Papa, mama en vier kinderen worden opgeschrikt als er een vijfde konijntje geboren wordt: Marjolein brult, schreeuwt en huilt. Alles doen papa en mama konijn eraan om erachter te komen wat er scheelt. De andere konijnenkinderen spelen inmiddels maar liever buiten als de psycholoog duidelijk komt maken dat Marjolein een temperamentvol konijntje is… Herkenbaar prentenboek voor zowel peuters/jonge kleuters als hun voorlezers. Je ziet in de afbeeldingen de radeloosheid van de ouderkonijnen, de irritatie van de broers en zus en de torenhoge frustratie van Marjolein. Het boek sluit af met een spread waarop tips staan van een kinderpsychologe voor het omgaan met driftbuien bij peuters. Samen met het kind dit boek lezen op rustige momenten en erover in gesprek gaan, kan ook relativerend werken! Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Marjolein

Een konijnenfamilie woont tussen knoestige stammen en grillige takken in een sprookjesachtig bos. Alles is er rustig en kalm. Maar dan wordt Marjolein geboren. Marjolein is niet rustig. Marjolein is niet kalm. Nee … Marjolein brult. Soms is ze een echte driftkikker. Iedereen schrikt ervan. De broers en zussen vluchten naar buiten. Papa steekt wortelen in zijn oren om haar gebrul niet te horen. Mama krijgt donkere wallen onder haar ogen. Ze proberen Marjolein te kalmeren met zachte, sussende woordjes – en als die op zijn met strenge, harde, boze woorden. Maar niets helpt. De dokter zegt dat Marjolein niets mankeert en dat het wel vanzelf zal overgaan. Ze moeten gewoon volhouden. Maar dat is niet eenvoudig. Soms helpt gewoon niets om Marjolein te kalmeren. Als er een psycholoog voorbij het hol fietst, komt er eindelijk hulp. Hij luistert en geeft handvaten. Marjolein kan nog niet praten en toont op haar eigen manier dat haar potje overkookt. Maar ze is een slimme meid. Mama en papa m…Lees verder

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia