Strip
Nederlands

All New X-Men. 009

Brian Michael Bendis (scenarist), Brandon Peterson (illustrator), Mahmud Asrar (illustrator)
Samen met de oorspronkelijke X-Men reist Kitty Pryde af naar Miami om een jonge mutant te redden uit de handen van de Purifiers. Het blijkt te gaan om X-23, een oude bekende van de X-Men. Gezamenlijk binden ze de strijd aan met de Purifiers, maar dan blijkt dat zij niet hun enige tegenstanders zijn. Ze moeten het ook opnemen tegen niemand minder dan de zoon van de beruchte mutantenhater William St
Onderwerp
Superhelden
Extra onderwerp
Marvel comics, strips
Titel
All New X-Men. 009
Scenarist
Brian Michael Bendis
Illustrator
Brandon Peterson Mahmud Asrar Brent Anderson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2017
[72] p. : ill.
ISBN
9789002263941 (paperback)

Besprekingen

De stripreeks 'New X-men' gaat over mutanten met superkrachten. Vanaf 2000 verschenen er zeven films over de X-men met onze eigen Famke Janssen (ex-Bond girl) en Hugh Jackman als Wolverine, cultfiguur met messcherpe klauwen en onverwoestbaar skelet. Dit verhaal is deel negen van de serie 'All new X-men' die in 2016 begon. Een groep religieuze mensen wil de X-men uitroeien. Wie kan ze redden? Kitty Pryde of de nieuwe jonge mutant Laura Kinney? Een duidelijk verhaal met meer structuur dan eerdere. Superactie door de spectaculaire tekeningen. Het verhaal loopt door, maar kan eventueel zelfstandig worden gelezen. In de hele reeks is dat wel lastiger door de vele tijdlijnen en de vele mensen die aan de strip werken met hun eigen ideeën. Ook bevat elk deel veel pagina’s met losse tekeningen of reclame die niet aan het verhaal bijdragen. Voor de vele liefhebbers van de X-men een aardige fantasystrip.

Over Brian Michael Bendis

CC BY 3.0 - Foto van/door Luigi Novi

Brian Michael Bendis (Cleveland, 18 augustus 1967) is een Amerikaans stripauteur. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen, zoals vijf Eisner Awards. Hoewel hij begon als schrijver en tekenaar van noir fiction-series, is hij onder meer bekend als schrijver bij Marvel Comics aan titels als Ultimate Spider-Man.

Biografie

Bendis werd geboren in een Joods-Amerikaanse familie. Hij bezocht de Hebrew Academy of Cleveland en het Cleveland Institute of Art. In de jaren 90, na zijn opleiding aan de kunstschool te hebben afgerond, betrad Bendis de stripboekindustrie. Zijn eerste werk was een genre genaamd noir fiction, wat hij zowel schreef als tekende.

Begin jaren 90 kwam Bendis terecht bij Caliber Comics. Hier schreef hij titels als A.K.A. Goldfish en Jinx, die hij beide ook bezat. Hij werkte tevens als tekenaar voor het Champions of the Galaxy kaartspel. Later verhuisde Bendis zijn werk naar Image Comics…Lees verder op Wikipedia