Afhaaldienst op afspraak

Vanaf dinsdag 19 mei 2020 start Bib Londerzeel met een afhaaldienst. Zowel specifieke titels als leuke verrassingspakketten zijn daarbij beschikbaar.

Via het reservatieformulier kan je maximaal 10 materialen per bibliotheekkaart kiezen en een dag en tijdslot voor afhaling in de inkomhal van de bib vastleggen.

Kom enkel binnen het gereserveerde tijdslot van 30 minuten naar de bib om je pakket op te halen. De inkomhal is niet groot: kom alleen en hou je aan de aanduidingen voor social distancing als er wachtenden zijn. Blijf thuis als je ziek bent.

Persoonlijk contact met bibmedewerkers is enkel via mail of telefoon (052/30.36.16) mogelijk.

Vanaf dinsdag 12 mei kunnen uitgeleende bibliotheekmaterialen opnieuw teruggebracht worden via de inleverbus. Daar is geen haast bij, want alle materialen worden automatisch verlengd tot 15 juni en er worden geen boetes aangerekend.

Om toegankelijk te zijn voor iedereen in deze moeilijke periode, kunnen inwoners uitzonderlijk gratis lid worden.  Als het lidmaatschap verstreken is, wordt het ook gratis verlengd. Voor dvd’s, cd’s en e-boeken moet daarnaast tijdelijk geen leengeld betaald worden. Minder mobiele inwoners kunnen nog steeds beroep doen op de bibmobiel, die met veel plezier en op een veilige afstand de materialen tot bij hen thuis brengt. 

Om je gratis lidmaatschap te activeren, de bibmobiel te gebruiken of om telefonisch te reserveren, neem je contact op via bibliotheek@londerzeel.be of 052/30.36.16.

We hopen deze dienstverlening zo snel mogelijk nog verder te kunnen uitbreiden, nadat we in nauw overleg met de preventiedienst vaststellen dat alles vlot werkt en veilig verloopt.  Daar hebben we alle vertrouwen in!

De afhaaldienst maakt deel uit van de eerste fase van de heropstart van de Bibliotheek. De medewerkers hebben intussen niet stil gezeten. Zo produceert de lasercutter van LonderLab momenteel honderden gezichtsschermen en mondmaskerriempjes (“ear buddies”), wordt het project Superma(s)kers vanuit de Bib getrokken en is er ondersteuning voor de welzijnswerking met onder meer de opbelronde voor 70-plussers. Online brengt de bib met haar initiatieven mensen nog steeds gezellig bij elkaar.  Vanuit ons kot & soems al es int Lonnesiels ;-). Deze initiatieven worden ook na 19 mei verder gezet.

Ook afgewerkte herbruikbare mondmaskers kunnen vanaf dinsdag 12 mei via diezelfde inleverbus binnengebracht worden, in een afgesloten verpakking.